Eagerly

Meetplan; weet wat je meet

Meetplan; weet wat je meet

Hoe een meetplan je kan helpen

Zie je door het databos de bomen niet meer? Het is begrijpelijk dat je niet precies weet waar je naar moet kijken als het over data gaat. Hier schieten wij te hulp met het meetplan!  Laat Eagerly een KPI dashboard samen stellen en zie hoe je website bijdraagt aan de doelstellingen van de organisatie.

We beginnen met de kern KPI’s van een website eenvoudig inzichtelijk te maken, denk aan:

  • Traffic
    Sessies, nieuwe bezoekers, pagina’s per sessie, gemiddelde sessieduur, bouncepercentage, kanalen
  • Conversies
    E-commerce (verkopen, abandoned shopping carts), nieuwsbrief aanmeldingen, downloads, conversiepercentage, transacties / opbrengsten

Het KPI dashboard bespreken we (liefst periodiek) en zo kunnen we datagedreven doorontwikkelingen aan de website doen.

Het maken van een inzichtelijk KPI dashboard doen wij samen in 4 stappen:

  1. Intake: Wij brengen de belangrijkste KPI’s van jullie organisatie in kaart. Deze vertalen we samen naar meetbare doelen. 
  2. Meetplan: De bevindingen van de intake vatten wij in een dashboard en leggen de basis voor een meetplan, wat we bespreken.
  3. Implementatie: We lopen de instellingen van Google Analytics (en/of Tag Manager) na en implementeren het dashboard, waarmee de benodigde data correct wordt verzameld.
  4. Oplevering: Het dashboard wordt opgeleverd en toegelicht.

 

Optioneel: 4x per jaar rapportage en analyse

De verzamelde gegevens vatten wij desgewenst elk kwartaal in een rapport dat wij met je bespreken. Wij adviseren hoe hierop te handelen in content-creatie en doorontwikkelingen op functionaliteiten. Desgewenst kunnen wij op alle facetten van online marketing (breder dan de website) kennis en expertise inzetten om bij te dragen aan het verwezenlijken van de doelen. Prijzen? 12 uur = €1000 ex. BTW / jaar.

Kyara to the rescue

Wil je meer weten, maatwerk of misschien gewoon direct praten over zo’n meetplan? Specialist Kyara Jorritsma helpt je graag: k.jorritsma@eagerly.nl.

Stories