Eagerly

Vanaf 28 juni 2025 móet je e-commerce website toegankelijk zijn

Vanaf 28 juni 2025 móet je e-commerce website toegankelijk zijn

Alles over de European Accessibility Act

Volgens de Europese richtlijnen moeten alle e-commerce websites in Nederland straks aan een aantal voorwaarden voldoen. Vanaf 28 juni 2025, welteverstaan, zodat je website voor iedereen even toegankelijk is. Het is namelijk van groot belang dat ook de mensen met een beperking (of dit nu visueel of bijvoorbeeld auditief is) ook jouw content kunnen interpreteren. Kortom; de hoogste tijd om hier iets aan te doen. En gelukkig kunnen wij je hierbij helpen. 

De European Accessibility Act 

In Nederland hebben we zo’n 2,5 miljoen mensen met een beperking. Dit varieert van visuele beperkingen tot bijvoorbeeld laaggeletterden. Meestal is het voor deze groep moeilijker om websites te gebruiken. De European Accessibility Act (PDF) wil hier een einde aan maken. In 2023/2024 wordt deze Act ook in Nederland geïmplementeerd, en in 2025 wordt deze daadwerkelijk gehandhaafd. 

De kleine lettertjes

De richtlijnen van de European Accessibility Act gaan voornamelijk over het toegankelijk maken van je digitale producten en diensten. Kleinere bedrijven (met maximaal 10 fulltimers in dienst) zijn hierin de uitzondering op de regel. Overheidsinstellingen moesten er al eerder aan geloven; van hen werd verwacht dat zij in september 2020 al hun producten hadden aangepast. 

De kansen voor jou

Dit hoeft niet alleen maar als een ‘moetje’ geïnterpreteerd te worden. Een voor iedereen toegankelijke website zorgt er bijvoorbeeld ook voor een grotere doelgroep én dus hogere kans op conversie. Ben je benieuwd tot in hoeverre je website nu toegankelijk te noemen is? Dat kan je met deze tool doen.

Toch wat hulp nodig? 

Geen probleem. Wij hebben al meerdere opdrachtgevers aan een toegankelijke website geholpen, die aan zoveel mogelijk punten van de WCAG voldoet. Neem even contact met ons op via 030 785 31 79 of info@eagerly.nl.