Dark Mode

Dark Mode

Goed voor toegankelijkheid, je ogen, slaap én milieu

Ga je aan de slag met toegankelijkheid voor je website? Denk dan ook eens aan een dark mode.

Dark Mode verandert het kleurenschema van je scherm, waarbij de achtergrond donker is terwijl het contrast tussen tekst en achtergrond behouden blijft. De tekst blijft goed leesbaar, terwijl het totale helderheidsniveau van het scherm lager is. 

Op al je devices is de donkere modus steeds meer de standaard: op je iPhone en Android toestel kan je inmiddels de donkere modus als standaard instellen, net als in je browser of op je Mac of Windows computer.

De voordelen
Een donker thema voor je website heeft meerdere voordelen:

  • De batterijduur van je apparaat gaat langer mee, omdat je scherm minder licht geeft en daardoor energie bespaart.
  • Minder batterijverbruik betekent natuurlijk ook dat je punten scoort op duurzaamheid.
  • Een donkere achtergrond helpt om vermoeidheid van de ogen te verminderen. Dit draagt weer bij aan een betere nachtrust. 
  • Met een donkere achtergrondkleur is het contrast heel goed en daardoor voor veel gebruikers erg toegankelijk.

"Van alle aanpassingen die we aan de website hebben gedaan heb ik over de dark mode veruit de meeste positieve reacties ontvangen, van collega's én bezoekers.”

Yoni Drijfhout

TivoliVredenburg

Optimale toegankelijkheid
Niet iedereen vindt een donkere modus fijn lezen. De oplossing: de dark mode is met een switch in het menu aan en uit te zetten. Staat je device al op nachtmodus ingesteld? Dan activeert deze automatisch bij het bezoeken van websites als Movies that Mattter en TivoliVredenburg.

Spelen met kleur
Movies that Matter heeft een kleurrijke website. Dat vraagt om een goede vertaling naar een dark mode, waarbij de huisstijl herkenbaar blijft. De vlakken die voorheen in verschillende kleuren getoond werden, zijn nu aangepast naar verschillende grijstinten, mét gekleurde titels.

Zwart-wit denken
Ook voor TivoliVredenburg hebben we het design aangepast voor een dark mode. De witte achtergrond en zwarte tekst zijn van plek verwisseld: de achtergrond kreeg een contrasterende zwarte kleur en de tekst is juist lichter. De kleurtinten hebben nu allemaal een eigen donkere variant.  Hiermee is de site geoptimaliseerd voor de beste weergave in dark mode.

Design & Identiteit

Meer info

Development & Integraties

Meer info

Marnix

Sales/Partner

Meer over dark mode?

Benieuwd hoe jouw website eruit ziet in een donkere modus? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Afspraak maken Email