WCAG

WCAG

Hoogste tijd voor digitale toegankelijkheid

Verkoop jij digitale producten en diensten op je website, zoals tickets, cursussen of opleidingen? Volgens de Europese richtlijnen moeten alle e-commerce websites in Nederland vanaf juli 2025 voor iedereen toegankelijk zijn.

Het is namelijk van groot belang dat ook de mensen met een beperking (of dit nu visueel of bijvoorbeeld auditief is) ook jouw content kunnen begrijpen. De hoogste tijd om hier iets mee te doen. En gelukkig kunnen wij je hierbij helpen.

European Accessibility Act

Digitale toegankelijkheid is niet zonder reden een hot topic: in Nederland hebben zo’n 4,5 miljoen mensen een beperking. Dit varieert van visuele beperkingen tot bijvoorbeeld laaggeletterdheid. Voor deze mensen is het moeilijker om gebruik te maken van je digitale producten en diensten. Het kopen van een ticket of het inschrijven voor een cursus of opleiding is dan ingewikkeld. 

De European Accessibility Act wil hier een einde aan maken met de webtoegankelijkheid richtlijnen. In 2024 wordt deze wetgeving ook in Nederland geïmplementeerd, en vanaf 28 juni 2025 wordt deze daadwerkelijk gehandhaafd.
Er is nog geen definitieve versie gepubliceerd en er is nog veel onduidelijk over de uiteindelijke regels. De nieuwe wetgeving wordt gebaseerd op de WCAG 2.1 AA richtlijnen, die vanaf 2020 ook al gelden voor overheidsinstellingen.

Grijp die kans!

Toegankelijk zijn voor iedereen betekent óók dat meer mensen jouw product kunnen kopen. Je bereik binnen je doelgroep wordt groter en dat vergroot de kans op conversie.
Ben je benieuwd in hoeverre je website nu toegankelijk is? Dat kan je op de website van “Is mijn site toegankelijk” checken.

Hulp nodig?

Geen probleem! Bij Eagerly zijn we voorbereid op de European Accessibility Act. Aan de hand van de WCAG 2.1 AA richtlijnen (waar de nieuwe wetgeving op gebaseerd wordt), maken we een analyse en rapport over jouw website.
Daarin maken we een inschatting van de benodigde wijzigingen voor je website. We stellen een plan van aanpak op om met ons team tot een toegankelijk webdesign te komen en ook de technische kant aan te pakken. Als opdrachtgever ontvang je een handige WCAG 2.1 checklist om je eigen content zo toegankelijk mogelijk te maken.

Marnix Marsman

WCAG Specialist

Jouw website helemaal toegankelijk?

We helpen je graag met een analyse en rapport over jouw website. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Afspraak maken Email

Design & Identiteit

Ook in het ontwerp denken we mee voor optimale toegankelijkheid. Denk aan kleurcontrasten, lettertypes, maar ook de vorm van buttons.

Design & Identiteit

Development & Integraties

Aan de hand van een checklist gaan we aan de slag om toegankelijkheid optimaal te maken in de code van jouw website.

Development & Integraties