WCAG

WCAG

Toegankelijke website én toegankelijke teksten, zo doe je dat

Kan iedereen jouw content begrijpen? Een website die technisch voldoet aan toegankelijkheidsrichtlijnen is heel fijn, maar een website zonder goede en begrijpelijke inhoud is half werk. Bereik meer publiek met heldere en eenvoudige content.

Toegankelijkheid anno 2025
Jouw (nieuwe) website wil je het liefst voor iedereen toegankelijk maken. Dat kan met de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). WCAG 2.1 op niveau AA is momenteel de Europese norm en wordt in 2025 verplicht voor e-commerce websites door de European Accessibility Act

Content, content, content
Wij helpen graag met de technische optimalisatie van jouw website met behulp van een WCAG rapport en de nodige aanpassingen. Zorg er zelf met digitaal toegankelijke teksten en beelden voor dat je website voor iedereen begrijpelijk is.
Ga je met ons aan de slag met een WCAG optimalisatie? Dan ontvang je ook een handige WCAG 2.1 checklist om je eigen content zo toegankelijk en inclusief mogelijk te maken.

Taalniveau B1
Schrijven volgens WCAG zorgt voor leesbare teksten voor iedereen. De moeilijkheid en de lengte van de tekst zorgen er bijvoorbeeld voor dat laaggeletterden (lees- en schrijfniveau B1) je teksten niet begrijpen. En dat is best een grote groep: in Nederland zijn zo’n 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder laaggeletterd.

Toegankelijk taalgebruik op B1 niveau bestaat uit makkelijke woorden en korte, eenvoudige en actieve zinnen. Checken of een woord B1 niveau is? Kijk dan op www.ishetb1.nl of laat ChatGPT je helpen.

Tips en tricks
In onze WCAG 2.1 checklist (die je ontvangt als je met ons en WCAG aan de slag gaat) vind je veel andere tips en tricks voor optimaal toegankelijke content. Gebruik bijvoorbeeld koppen, geef buttons en links een duidelijke naam en doel en denk na over de bestandsnamen en ALT teksten van je afbeeldingen.

Kyara

Marketing

Hulp nodig met je content?

Dat kan! Wij helpen graag met zowel de technische als inhoudelijke toegankelijkheid van je website.

Afspraak maken Email