Meetup

Meetup

Toegankelijkheid: waarom het broodnodig is 

Wij kunnen natuurlijk lopen verkondigen dat je website al-tijd rekening moet houden met toegankelijkheid, maar als iemand het vertelt die er daadwerkelijk mee te maken heeft, komt de boodschap veel beter aan. Rik Wouters en Veron Wormeester van Accessibility.nl vertelden in hun presentatie op onze Meetup alles over het belang van toegankelijkheid.

'Toegankelijkheidsrichtlijnen helpen ons om een basis voor toegankelijkheid te garanderen, maar geven geen garantie dat iets (fijn) werkt.'

Rik Wouters en Veron Wormeester

Accessibility.nl

Testen, testen, testen
De belangrijkste les die we uit hun presentatie haalden: alleen de hele checklist met WCAG-richtlijnen doorlopen is niet voldoende voor optimale toegankelijkheid.  Als je geen inzicht in gebruik hebt en niet test, kan je de plank zo maar mis slaan. Toegankelijkheid pas je immers toe voor mensen.

Inzicht in gebruik
Rik Wouters, ervaringsdeskundige, loodste ons door een website van één van onze opdrachtgevers heen. Hij liet ons zien hoe het is om een scherm niet te kunnen zien en enkel met een toetsenbord en voiceover te werken. Digitale toegankelijkheid bij bijvoorbeeld een poppodium gaat naast het kopen van een kaartje ook om het voorbereiden van je bezoek.
Op alle vlakken is het testen bij het bouwen van toegankelijke websites van belang. Het begint bij het begrijpen van het probleem, je doelgroep betrekken bij wat je maakt, maar ook het laten testen door ervaringsdeskundigen en willen blijven leren. That’s the road to success!

Kijk hier de presentatie terug:

Design & Identiteit

Lees meer

Marnix

Sales/Partner

Meer weten over de mogelijkheden rondom toegankelijkheid?

Neem even contact met ons op als je meer wil weten over de mogelijkheden rondom inclusief webdesign.

Afspraak maken Email