Eagerly

Alle brand assets die je nodig hebt op één plek

Online Style Guide

We hebben voor meerdere opdrachtgevers een complete (digitale) ervaring mogen creëren, die hun identiteit en toekomstvisie belicht en duidelijk maakt wie ze zijn en waar ze voor staan. Een visueel ontwerp is hierbij essentieel en bepalend. Met een goede vorm én inhoud maak je namelijk een onuitwisbare indruk en zorg je voor herkenbaarheid en consistentie. Maar hoe plot je dat design nou overal? Je uitingen variëren van social media, tot je website, tot posters, tot artikelen in andere online tijdschriften… Om ervoor te zorgen dat je ook daar consistentie behoudt hebben wij de Online Style Guide in het leven geroepen.

De essentie

Waarom een Style Guide?

Let’s start at the beginning; waarom heb je een online style guide nodig? In zo’n gids vind je basisregels en richtlijnen voor de communicatie rondom je organisatie, zodat je alles consistent kunt houden. Anders krijg je verschillende invullingen, persoonlijke kleuren, tone-of-voices… Kortom; chaos. Deze online style guide geeft je advies over hoe je de identiteit van je organisatie kunt toepassen binnen verschillende soorten media, digitaal en gedrukt. Met die consistentie creëer je een sterke, herkenbare identiteit en win je het vertrouwen van je doelgroep.

Een functioneel design, aan te passen aan jouw merk
Geen ellenlange mails met uitleg naar collega's of partners, maar gewoon voor alles deze Online Style Guide
Plaats hier je logo

Duidelijke richtlijnen

De style guide zelf

Het is van groot belang dat jouw merk herkenbaar is in elke vorm van communicatie. Een samenhang tussen stijl, inhoud en gevoel zijn de kern om het vertrouwen van jouw klanten te winnen én te behouden.

Daarom ontwikkelen wij duidelijke richtlijnen voor alle externe communicatie van jouw merk. Dit omvat een design system waarin de opbouw helder is en de toepassing logisch volgt. Deze richtlijnen worden gecentraliseerd in onze eigen style guide, zodat jullie zelf of derden er direct mee aan de slag kunnen. Zo kan je er zeker van zijn dat jullie merk consistent en herkenbaar blijft in alle uitingen.

Eagerly's Online Style Guide
Branding is een makkie met deze tool!
Plaats hier je typografie

Jouw identiteit

Helemaal customized

Je wil natuurlijk dat je identiteit in alles naar voren komt. Binnen de style guide kan je om deze reden je eigen tone-of-voice toepassen bij de keuze in typografie, logo, vormen en patronen, kleuren, beeldmateriaal en bijvoorbeeld lay-out structuur. Al deze onderdelen zitten doorgaans in onze Style Guides en zijn compleet op jouw organisatie aangepast. Alles zodat jij je style guide in principe creëert.

Het juiste lettertype maakt dat je boodschap nog sneller geïnterpreteerd wordt bij je doelgroep
Plaats hier je kleurenpalet

Customization

Brand specific

Ook bij het kiezen van kleuren heb je de touwtjes constant in eigen handen. De keuze ligt bij jou, dus we zijn benieuwd met wat voor uniek kleurenpalet je komt om je eigen look and feel te bewerkstelligen. Wij zorgen er vervolgens wel voor dat alles mooi weergegeven in je style guide komt te staan. We houden trouwens overal rekening mee, dus je logo heb je voortaan in drie varianten. Voor het geval je een keer een andere kleur achtergrond hebt op een pagina, bijvoorbeeld.

Adding your brand colour palette helps to integrate your guide with your website

Instructies en assets

Direct downloads

Een andere fijne bijkomstigheid van de online style guide is dat je alle informatie die je nodig hebt, overzichtelijk op één plek hebt. Je kunt de richtlijnen en middelen die je nodig hebt makkelijk downloaden binnen elk hoofdstuk in de gids en implementeren waar je wilt. De juiste kleur, of dat ene lettertype nodig? Downloaden maar.

A good way to organise your branding assets easy to use for everyone inside and outside your organisation.
Mirjam de Heer Head Marketing, Kunst Centraal