Kunst Centraal

Docenten, planners, cultuurdocenten en gemeentemedewerkers. De website van Kunst Centraal bedient veel verschillende doelgroepen met elk hun eigen wensen, behoeftes én interfaces. Door duidelijk design, structuur en navigatie vindt elke bezoeker zijn weg.

Kunst Centraal biedt scholen en gemeenten in de provincie Utrecht cultuureducatie en zet jongeren daarmee in hun creatieve kracht.
Om alle doelgroepen te bedienen, bekeken we hun doelen, zetten we een speelse huisstijl neer, en creëerden we een online platform dat te bezoeken is op zowel desktops als het digibord in de klas.

Docenten van primair en voortgezet onderwijs vinden op de website een duidelijk overzicht van het aangeboden educatieprogramma. Met behulp van filters stellen ze eenvoudig hun lesprogramma samen.
Lessen geboekt? Door te zoeken op jouw school zie je in één oogopslag het jaarprogramma van jouw school én het bijpassende lesmateriaal.

Door de educatie-tool op te nemen in de website heb je als leraar toegankelijk lesmateriaal voor direct gebruik in de klas. Op een digibord is de tekst duidelijk leesbaar, ook achter in de klas, door de lettergrootte en het hoge contrast. En extra gebruiksvriendelijk voor touchscreen en veel ruimte voor content door het inklapbare zijmenu.

Mobiele gebruikers zijn veelal de grootste groep online bezoekers. Maar soms gebruikt jouw doelgroep een heel ander apparaat, zoals een digibord of een tablet. Ook voor deze digitale interfaces denken we graag mee om gebruiksvriendelijke toepassingen te creëren.

Aan de achterkant van de website is het aan de makers om het lesmateriaal vorm te geven. In ons WordPress CMS kan met behulp van de stroken-opzet een pagina makkelijk worden opgebouwd en zo de lessen naar eigen inzicht worden ingericht.

Om Kunst Centraal zichtbaar te maken als afzender van het cultuurprogramma is de huisstijl opnieuw bekeken. De heldere kleuren zijn gebaseerd op de mengkleuren van de primaire kleuren. De primaire vormen zie je terug in het logo, maar samen creëren ze speelse composities. De huisstijl geeft de mogelijkheid om er zelf mee te spelen, zowel door Kunst Centraal als de partners. De richtlijnen hiervoor zijn duidelijk beschreven in onze Online Style Guide.

Het design system voor jouw merk wordt gecentraliseerd in onze eigen digitale style guide. Met deze richtlijnen kan je zelf direct aan de slag. Ook is de style guide gemakkelijk te delen met je vormgevers of partners. Zo kan je er zeker van zijn dat je merk consistent en herkenbaar blijft in alle uitingen.

Veel verschillende doelgroepen bereiken op één platform is een echte puzzel. Door inzicht in alle doelen en behoeften, creëerden we een veelzijdig platform. Achter je desktop stel je als PO of VO docent een lesprogramma samen. De lesdocenten ontwerpen hun lesmateriaal in een eenvoudig CMS, gebruiksvriendelijk in de klas, ook op een digibord.

David

Art Director

Praten met een kop koffie?

Elke vraag heeft een passende oplossing. Oplossingen die converteren en op maat gemaakt zijn. Meer weten?

Afspraak maken Email