Eagerly

Internationaal leren over discriminatie

Anne Frank Stichting

Anne Frank Stichting
Anne Frank Stichting

Nadenken stimuleren

Antisemitisme, racisme en discriminatie komen overal in Europa voor. Dit beïnvloedt het leven van jongeren.

Stories that Move is een online learning tool die docenten gratis kunnen gebruiken. De tool bevat 5 leerpaden met lesmateriaal. Jongeren worden uitgedaagd na te denken over diversiteit en discriminatie. Zo zie je hoe je eigen afkomst en bubbel je perspectief en die van anderen bepaalt. Door deze learning tool worden prikkelende thema’s met video en interactief materiaal aangereikt, dit helpt docenten aan een concreet lesprogramma.

Spanningsboog

Leerlingen hebben een korte spanningsboog en haken snel af als de user experience niet heel easy is. Prikkelende content, een aantrekkelijke interface, een simpele en effectieve flow zijn key. Eagerly heeft daar, in een jarenlange samenwerking met verschillende Europese partners en onder bezielende leiding van de Anne Frank Stichting aan gewerkt. De focus van het leermateriaal ligt op korte video’s waarin jongeren verslag doen van hun ervaringen, wat leidt tot leerzame discussies.

Europees succes

Onze UX/UI specialisten ontwikkelden in het initiële proces samen met tientallen partners, drie jaar lang, door heel Europa, de opzet en flow van de online learning tool. Daarbij gebruik makend van offline en online gebruikerstests, die al vroeg in het proces werden geïntroduceerd.

In de tussentijd ontwikkelden we de tool en wonnen we met dit project de prestigieuze Comenius EduMedia Medal met een eervolle vermelding. Daarmee zijn we er niet, er wordt nog steeds ontwikkeld aan het platform. Zo gingen we in 2019 met ons kantoor naar Valencia om samen met medewerkers van de Anne Frank Stichting de tool in de praktijk te testen en te beoordelen.

De jury van de Comenius EduMedia Medaille feliciteert de makers van Stories that Move met hun medaille en hoopt dat het project mensen zal blijven ‘bewegen’ om – zoals de Nederlandse zanger Bram Vermeulen eens schreef – ‘een steen te verleggen in de rivier’
Comenius EduMedia Medaille Jury
Anne Frank Stichting
Anne Frank Stichting

Aanzetten tot beweging

Jongeren laten nadenken over complexe onderwerpen valt niet mee. Toch is dit gelukt met prikkelende inhoud in aantrekkelijke vorm en door een gebruiksvriendelijke omgeving beschikbaar te maken. In die gebruiksvriendelijke online leeromgeving zit onze toegevoegde waarde.

Eagerly ontwikkelde een interface met heldere interactie en een technisch flexibel, veilig en goed te beheren systeem. Dit resulteert in een tool die dienstbaar, simpel en ontegenzeggelijk duidelijk is voor alle gebruikers (docenten, leerlingen en beheerders).

Een prestatie van Europees formaat, waar we samen met de zeven partners lang en hard aan gewerkt hebben en werken.

Bekijk de tool