Eagerly

Je kunt ons kennen van

WordPress voor educatieve tools

WordPress voor educatieve tools
Kunst Centraal

Wij zetten WordPress ook in voor educatieve tools, omdat we de wereld een beetje mooier willen maken met onze maatwerk projecten.

Online lesprogramma's

Voor de Anne Frank Stichting ontwikkelden wij online lespakketten die door docenten en leerlingen in heel Europa gebruikt worden. Door een modulaire opzet zijn lessen en leerlijnen flexibel samen te stellen. Rollen en rechten worden simpel ingeregeld via een speciaal ontwikkelde user management-omgeving waarin ook resultaten te monitoren zijn. WordPress is daarbij ingezet als gebruiksvriendelijke interface voor webredactie. De website werd onderscheiden met een Comenius EduMedia Medaille.

Portfolio voor leerlingen

Samen met basisschool Blauwe Aventurijn, onderdeel van stichting PCOU Willibrord, hebben wij hun leerlingportfolio gedigitaliseerd. Na intensief gebruikersonderzoek is een toegankelijke structuur neergezet met heldere navigatie voor alle niveaus en leeftijden. Leerlingen werken in de online tool samen aan opdrachten, hun persoonlijke ontwikkeling wordt gevolgd door leerkrachten en ouders vinden de rapporten hierin terug. Dit project is volledig in React opgezet en heeft een deels headless CMS.

Benieuwd naar onze oplossingen voor het onderwijs?

We geven je graag een demo van de voor jou relevante cases. Wij staan namelijk te springen om WordPress nog vaker in te zetten voor het ontwikkelen van educatieve tools.

Maak een afspraak

Overtuigende werving

Voor MBO Utrecht ontwikkelden wij een website waarmee ze op uitgesproken wijze leerlingen meenemen in hun verhaal. Door de flow in te richten op vooraf gedefinieerde persona’s, is een prikkelend keuzeproces ontstaan dat met kop en schouders uitsteekt boven de gemiddelde MBO-website. WordPress is hier ingezet als een redactioneel vriendelijk CMS om snel in te spelen op de veranderende belevingswereld van studenten.

Plug & Play lesmateriaal

Kunst Centraal verbindt kunst, cultuur en erfgoed met scholen in de provincie Utrecht. Dat doen ze door lesmateriaal aan te bieden aan zowel het basis als middelbaar onderwijs. In focusgroepen ontstond het inzicht dat dit voor alle eindgebruikers nogal wat voorbereidingstijd kostte. Daarom bouwden wij een gebruiksvriendelijke oplossing waarin Kunst Centraal simpel lessen klaarzet – die docenten alleen nog maar op het digibord hoeven te toveren.

De diepte in?

Dit is pas het topje van de ijsberg. Daarom nodigen we je uit om vooral verder te lezen in ons portfolio.