Eagerly

Vraag subsidies aan bij Cultuurloket DigitAll

Vraag subsidies aan bij Cultuurloket DigitAll
Ben Houdijk

Cultuurloket DigitAll

Afgelopen maandag 18 september vond in TivoliVredenburg het VNPF Congres plaats. Van de presentatie van het Cultuurloket DigitAll werden we woest enthousiast. Alhoewel we dit fonds al vaker getipt en aangeraden hadden gekregen, blijkt dat de sector nog maar mondjesmaat succesvolle aanvragen doet. Terwijl de succeskansen groot zijn. Graag helpen wij mee de kansen die dit fonds biedt, te benutten. Laten we er samen voor gaan! 

Ben Houdijk

Wat is het?

Cultuurloket DigitALL helpt culturele instellingen om het contact met het publiek te versterken door middel van digitale technologie, kennis, budget voor onderzoek/proof of concept en een ontwikkelbijdrage voor de realisatie.

 

Wat mag?

Alles wat voor je instelling digitaal innovatief is, en bijdraagt aan beter contact met bezoekers. Dat betekent dus niet dat het hoogdravend of voor de hele wereld innovatief moet zijn. Het mag een aanvulling op iets bestaands zijn: zoals het uitbouwen van je website.

Moeilijk?

Nee. Het gaat niet om fancy techniek, maar om een ijzersterk concept. Daarbij maken wij dan wel de juiste techniek. Het hoeft niet direct rendabel te zijn, maar (bonus): kom met iets dat duurzaam is voor je instelling. Jij investeert tijd, zij geld en kennis.

Ben Houdijk

Idee 1:
Een nieuwe website die als App functioneert (PWA) en pushmeldingen mogelijk maakt (bonus: een duurzame website; met diepgroene hosting en low impact code).

Idee 2:
Een tool die bezoekers de mogelijkheid geeft om voorstellen te doen voor programmering.

Idee 3:
Jouw verhaal bij legendarische concerten uit het verleden of collectief items uit je museum. Een levend archief.

 

Idee 4:
Ontwikkel samen met anderen een website. Wij deden dit vaker. Het leidt tot meer denkkracht, daadkracht en ontwikkelbudget, zeker met hulp van Cultuurloket DigitALL.

Idee 5: 
Steek de papieren (theater)seizoensbrochure eindelijk in de fik en kom met wat beters.

Idee 6: 
Verslim je ticketverkoop door toevoeging van een wachtlijstfunctie bij events die uitverkocht zijn. Oh, en faciliteer swappen van tickets zelf en voorkom woekerhandel. Nog een; zorg dat het delen van kaarten met vrienden alleen via jou kan, zo verzamel je veel meer mailadressen die je kunt uitnodigen voor je nieuwsbrief.

Ben Houdijk

Steel de show

Beantwoord deze vragen: waarom is dit nu voor je publiek relevant? Hoe sluit dit aan bij de missie van je instelling? En bonusvraag: kunnen andere partijen hier ook iets mee?

Aan de slag

Check de criteria en voorwaarden, plan met ons een brainstorm/workshop om tot een ijzersterk concept te komen (RSVP info@eagerly.nl, we geven drie gratis sessies weg!).

Stories